Løser en eksamensoppgave som lyder slik "undersøk om denne påstanden er sann: Aminosyrer er faste stoff ved romtemperatur". Hvordan skal jeg undersøke det? Jeg har jo ikke noe tabell over kokepunktene til aminosyrer.
Generelt er det jo slik at de større molekyler er, de høyere kokepunkt har de pga vdW (?). Aminosyrene er jo ikke særlig store. Det er vel også slik at hydrogenbindinger fører til høyere kokepunkt?
Hvordan ville dere tenkt på denne oppgaven?
Er aminosyrer faste stoff ved romtemp?
Moderators: Vektormannen, espen180, Aleks855, Solar Plexsus, Gustav, Nebuchadnezzar, Janhaa
Jeg ville først og fremst tenkt på kroppen min. Er aminosyrene i kroppen min faste?
Så kan du tenke deg, hva er smeltepunktet på de enkleste syrene? De fleste av dem er løselige ved 25 grader. Ergo nei den er flytende
Hvis du har flere spørsmål, så bare post de under istedenfor å lage ny tråd hvergang
Så kan du tenke deg, hva er smeltepunktet på de enkleste syrene? De fleste av dem er løselige ved 25 grader. Ergo nei den er flytende
Hvis du har flere spørsmål, så bare post de under istedenfor å lage ny tråd hvergang
Men fasiten sier at de er faste ved romtemperatur?Kjemikern wrote:Jeg ville først og fremst tenkt på kroppen min. Er aminosyrene i kroppen min faste?
Så kan du tenke deg, hva er smeltepunktet på de enkleste syrene? De fleste av dem er løselige ved 25 grader. Ergo nei den er flytende
Hvis du har flere spørsmål, så bare post de under istedenfor å lage ny tråd hvergang
Da snakker vi om aminosyrer som ikke er løst i vann heller.
Og da er det helt korrekt som fasiten sier at de er faste, dette kommer av at [tex]COO^-[/tex] bindingen, og [tex]NH_4^+[/tex] tendes til å skape ioniske bindinger, akkurat som salter.
Og da er det helt korrekt som fasiten sier at de er faste, dette kommer av at [tex]COO^-[/tex] bindingen, og [tex]NH_4^+[/tex] tendes til å skape ioniske bindinger, akkurat som salter.
Ok, tusen takk!Kjemikern wrote:Da snakker vi om aminosyrer som ikke er løst i vann heller.
Og da er det helt korrekt som fasiten sier at de er faste, dette kommer av at [tex]COO^-[/tex] bindingen, og [tex]NH_4^+[/tex] tendes til å skape ioniske bindinger, akkurat som salter.
