http://www.velferdstinget.no/dokument/s ... rapporten/ - side 13 - 25 =)
Å sammenligne meg med en normal student som begynner på NTNU blir nok litt feil, da jeg var langt mer interessert i matematik før jeg begynte enn mange andre. Første og andre semesteret mitt på NTNU jobbet jeg omtrent ikke med noen fag (spesielt ikke matematikken) og fikk vel 1 A, en god del B og noen C. Skal og nevnes jeg tok 5 fag, bare fordi jeg kunne... Anbefales dog ikke. I 3/4 klasse førte jeg og en kompis statistikk over hvor mye tid vi tilbrakte med å lese på skolen. Dette ekskluderer med andre ord alle forelesninger, lab, og gruppearbeid. Gjennomsnittlig var det 29.5 timer i uken + ca 8 timer forelesning. Merk at timetallet økte betraktelig i eksamensperioden, og de første ukene i semesteret lå det på rundt 15 - 22 timer.
Samtidig ved å gå i trondheim bruker en enormt mye tid på sosiale aktiviter. Hytteturer med linjeforeningen, konserter og revyer på samfundet, skiturer med klassekamerater til sverige. Julebord, immatrikuleringsball og mye mer. Jeg holder selv mye på med rubiks kube, så det har gått med noen kveldertil å sitte å kube med andre. Ellers vet jeg om flere som bygger Formel1 bil på skolen, PVV er populært for datanerdene
http://www.pvv.ntnu.no/pvv/Programvareverkstedet. Poenget er at det går mange, mange timer med til andre aktiviter enn skole. "
Work hard, play harder" er et kjent mantra på NTNU. Den balansegangen kan være vanskelig for mange, men er noe jeg ikke ville vært foruten. Når jeg er ferdig å studere, vil jeg ha enormt mange gode minner fra studietiden utenom det å sitte å stirre ned i en bok.
Her er en timeplan jeg fant for 2 år siden:
http://i.imgur.com/Fbaqc4F.png. Merk at jeg droppet Java da det ble litt mye å gjøre. Lilla er en småjobb på siden hvor jeg veiledet nye studenter i et emne (student assistent).
På det værste så timeplanen min slik ut ene uken:
http://i.imgur.com/mkvBZVV.png. Siden jeg dro til afrika uken etterpå måtte jeg jobbe dobbelt uken før jeg dro. Oppå denne timeplanen kommer fester og andre ting på kvelden + å gjøre øvinger og lese til fag og sitte på lesesal. Men timeplanen endres fra semester til semester. Både avhengig av hvilke fag en tar og hvor mye en engasjerer seg i utenom skolen. Selv anbefaler jeg å ta på seg så mye som en klarer, virkelig presse seg til det maksimale. Også når en har funnet ut hvor smertegrensen ligger, legger man seg på rundt 80%.
på NTNU kommer du som du sier med noen av de flinkeste fra hele Norge, og det er utrolig motiverende og artig. Det å endelig kunne ha dype diskusjoner om alt fra litteratur, til politikk, kunst og matematikk er veldig befriende.
Merker selv at på NTNU blir matefagene harderere og harderer, og bygger på hverandre i større og større grad. De tyngste fagene jeg har hatt må jeg jobbe med 6-10 timer i uken, for å klare å forstå emnet. Men som regel har en ikke 4 slike fag i semsteret. UIO har 3 eksamener som er ca like store som NTNU's emner. Selv føler jeg det er mer krevende å veksle mellom 4 fag enn 3, men det er nok mer opp til hver enkelt.
Angående sosialt opplegg arrangererer alle linjeforeningene (Altså alle de som går samme studium som deg) fadderuke. Det er ca 2uker++ som går med til å bli kjent med sine klassekammerater, eldre studenter og hvordan det er å være student i trondheim. I fjor så faddeplanen til Århøren for eksempel slik ut
http://aarhonen.no/wp-content/uploads/2 ... -norsk.png. Min egen linjes fadderplan så slik ut:
http://spanskroret.no/wp-content/uploads/fadderuke.png, mens naboforeningen laget en kort avis for å innformere nye studenter:
http://www.deltahouse.no/wp-content/upl ... al2015.pdf.