S2 2015 høst LØSNING: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Matematikk.net
Hopp til: navigasjon, søk
Stringselings (diskusjon | bidrag)
Ny side: ==DEL 1== ==Oppgave 1== ==a)== $f(x)=x^3+2x \\ f'(x)=3x^2+2$ ==b)== $g(x)=3e^{2x-1} \\ g'(x)=3e^{2x-1} \cdot (2x-1)'=6e^{2x-1}$ ==c)== $h(x)=x^2 \cdot e^x \\ h'(x)=2xe^x+x^2e^x=xe^x(2+x)...
 
Stringselings (diskusjon | bidrag)
Linje 9: Linje 9:
==Oppgave 2==
==Oppgave 2==
==a)==
==a)==
$f(x)=x^3+3x^2-9x \\ f'(x)=3x^2+6x-9=3(x^2+2x-3)=3(x-1)(x+3)$
Alternativt kan $f'(x)$ faktoriseres med ABC-formelen
[[File:s2.png]]
Toppunkt: $T=(-3,f(-3))=(-3,-27+27+27)=(-3,27)$
Bunnpunkt: $B=(1,f(1))=(1,1+3-9)=(1,-5)$


==b)==
==b)==

Sideversjonen fra 7. des. 2015 kl. 19:21

DEL 1

Oppgave 1

a)

$f(x)=x^3+2x \\ f'(x)=3x^2+2$

b)

$g(x)=3e^{2x-1} \\ g'(x)=3e^{2x-1} \cdot (2x-1)'=6e^{2x-1}$

c)

$h(x)=x^2 \cdot e^x \\ h'(x)=2xe^x+x^2e^x=xe^x(2+x)$

Oppgave 2

a)

$f(x)=x^3+3x^2-9x \\ f'(x)=3x^2+6x-9=3(x^2+2x-3)=3(x-1)(x+3)$

Alternativt kan $f'(x)$ faktoriseres med ABC-formelen

Toppunkt: $T=(-3,f(-3))=(-3,-27+27+27)=(-3,27)$

Bunnpunkt: $B=(1,f(1))=(1,1+3-9)=(1,-5)$

b)

c)

Oppgave 3

a)

b)

Oppgave 4

Oppgave 5

a)

b)

Oppgave 6

a)

b)

c)

Oppgave 7

a)

b)

Oppgave 8

a)

b)

Oppgave 9

a)

b)

c)

DEL 2