Re: Kjemi 2 Eksamen Vår 2018
Posted: 29/05-2018 19:40
du får at Ph = pka + log(c_base/c_syre), og dette blir da Ph = pka + log 10 = pka + 1, så ble vel 3.8
Hei! På temperaturer over 50-60 grader begynner protein å denaturere, og vil da vil aktiviteten stoppes momentant. På oppgave 2 b) 2) så kan du bruke bufferlikningen, og pKa verdien 2,8. Så bruker du at syrekonsentrasjonen er lik konsentrasjonen av A og basekonsentrasjonen er lik konsentrasjonen av B. Det skal gå relativt greit ettersom det bare er snakk om tierpotenser.OldManWithBanter wrote:Takk.
Fikk over halvparten riktig, så er fornøyd med det.
Men jeg trodde enzymaktiviteten alltid øker med tempertur? Var ganske sikker på den
Noen som forresten klarte buffer oppg på del 1? Den med 0.10 og 0.0010
Om du mener oppgave 2b)2) så skal pH bli 3,8 pga bufferligningen som gir oss pH=pKa+log([base]/[syre]) som i den oppgaven blir:OldManWithBanter wrote:Takk.
Fikk over halvparten riktig, så er fornøyd med det.
Men jeg trodde enzymaktiviteten alltid øker med tempertur? Var ganske sikker på den
Noen som forresten klarte buffer oppg på del 1? Den med 0.10 og 0.0010
Solobrusen wrote:Hei! På temperaturer over 50-60 grader begynner protein å denaturere, og vil da vil aktiviteten stoppes momentant. På oppgave 2 b) 2) så kan du bruke bufferlikningen, og pKa verdien 2,8. Så bruker du at syrekonsentrasjonen er lik konsentrasjonen av A og basekonsentrasjonen er lik konsentrasjonen av B. Det skal gå relativt greit ettersom det bare er snakk om tierpotenser.OldManWithBanter wrote:Takk.
Fikk over halvparten riktig, så er fornøyd med det.
Men jeg trodde enzymaktiviteten alltid øker med tempertur? Var ganske sikker på den
Noen som forresten klarte buffer oppg på del 1? Den med 0.10 og 0.0010
(Skulle gjerne ha forklart med en likning, men får ikke til å skrive det inn her.)
Man skal alltid bruke pKa-verdien til det som er syren i bufferen, når du bruker bufferlikningen. Du kan se av strukturformelen at A vil gi flere oksoniumion ([tex]H_{3}O^{+}[/tex]) enn B, fordi A har begge syregruppene. Ut i fra dette kan du resonnerere deg frem til at A skal ha den laveste pKa-verdien, da må følgelig B ha den høyeste pKa-verdien når den er syren i en BC-buffer.OldManWithBanter wrote:Takk for svar. Skjønte det nå![]()
Men skal man ikke bruke den siste Pkaen?
Jeg tenkte at selvom temp øker kan det for eksempel være for lite substrat (begrensende reaktant), pH kan være feil osv.OldManWithBanter wrote:Takk.
Fikk over halvparten riktig, så er fornøyd med det.
Men jeg trodde enzymaktiviteten alltid øker med tempertur? Var ganske sikker på den
Noen som forresten klarte buffer oppg på del 1? Den med 0.10 og 0.0010
Fikk også rundt 350 mg/L og stusset over det samme. Er mye C-vitamin i appelsinjuice da?Solobrusen wrote:Er jeg den eneste som stusset på svaret jeg fikk på oppgave 5 d)? Jeg fikk rundt 350 mg/L eller noe sånt, om jeg ikke husker feil. Virker rart for min del om man får dekket mer enn hele dagsbehovet for C-vitamin med bare et glass appelsinjuice (ca. 250 mL).
OldManWithBanter wrote:Takk.
Fikk over halvparten riktig, så er fornøyd med det.
Men jeg trodde enzymaktiviteten alltid øker med tempertur? Var ganske sikker på den
Noen som forresten klarte buffer oppg på del 1? Den med 0.10 og 0.0010
Pka+1 ble svaretOldManWithBanter wrote:Takk.
Fikk over halvparten riktig, så er fornøyd med det.
Men jeg trodde enzymaktiviteten alltid øker med tempertur? Var ganske sikker på den
Noen som forresten klarte buffer oppg på del 1? Den med 0.10 og 0.0010
Jeg ringet rundt de to sulfidbruene, og tegnet trekanter rundt OH-grupper, NH2-grupper, NH-grupper og COOH-gruppertheamateur wrote:Hva ringet dere rundt og tegnet trekant rundt i figur 11 i vedlegget?
Jeg tok sulfidbroene og COOH og OH, men var usikker på resten..
OldManWithBanter wrote:Jeg ringet også rundt sulfidbruene, så trekanter rundt OH, COOH oh NH2
Hva fikk dere på 3c på del2?