Integrasjon og Python

Her kan du stille spørsmål vedrørende problemer og oppgaver i matematikk på høyskolenivå. Alle som har kunnskapen er velkommen med et svar. Men, ikke forvent at admin i matematikk.net er spesielt aktive her.

Moderatorer: Vektormannen, espen180, Aleks855, Solar Plexsus, Gustav, Nebuchadnezzar, Janhaa

Svar
U.K.

Hei.
Jeg trenger hjelp med å skrive koder til Python.
I denne oppgaven skal jeg bruke numerisk integrasjon på funksjonen f(x)=100sin(3x)+150. Oppgaven må løses ved hjelp av Simpsons regel, som tilnærmer funksjonen som en serie av andregradsfunksjoner som går gjennom endepunktene og midtpunktet på delintervallene.

1. Del intervallet [2,8] i 2 like lange delintervaller og bruk Simpsons regel til å regne ut integralet.
2. Gjenta punkt 1, men bruk 5, 10, og 100 delintervaller. Hva skjer med verdien på integralet? Kan du gjette hva det ekte integralet er? Basert på bildet over, hva er det minste antall delintervaller du forventer gir en god tilnærming?
3. Bruk Simpsons regel på g(x) = -x^2+12x-11 på det samme intervallet. Hva finner du ut når du prøver forskjellig antall delintervallet? Kan du forklare dette?
Aleks855
Rasch
Rasch
Innlegg: 6855
Registrert: 19/03-2011 15:19
Sted: Trondheim
Kontakt:

Siden du ikke viser at du har starta, så virker det som at du er ute etter noen som kan skrive all koden for deg. I så fall kan du jo finne kilder som allerede har gjort det.

For eksempel: https://www.math.ubc.ca/~pwalls/math-py ... 0partition.
Bilde
U.K.

Aleks855 skrev:Siden du ikke viser at du har starta, så virker det som at du er ute etter noen som kan skrive all koden for deg. I så fall kan du jo finne kilder som allerede har gjort det.

For eksempel: https://www.math.ubc.ca/~pwalls/math-py ... 0partition.
Ja, det var det jeg trenger. Takk for hjelpen!
Svar