Teorem Naming

Det er god trening å prate matematikk. Her er det fritt fram for alle. Obs: Ikke spør om hjelp til oppgaver i dette underforumet.

Teorem Naming

Innlegg uvikamelis9 » 26/08-2020 05:43

Det er mange teoremer som dukker opp ofte nok til at det er fint å ha et navn å henvise dem til. Imidlertid irriterer navnekonvensjonen for de fleste av dem, jeg ville vite hva andre mente.

For det første er teoriene som er oppkalt etter folk irriterende fordi nesten alle av dem, før Euler, blir navngitt feilaktig. For eksempel, til tross for brukernavnet mitt, irriterer Pythagorean Theorem meg, fordi det var kjent for både egypterne og mesopotamianerne i god tid før Pythagoras noen gang ble født. Til og med L’Hopitals regel ble opprettet av Bernoulli.https://speedtest.vet/ https://vidmate.bid/ https://wordtopdf.ltd/

På den annen side har til og med riktig tilskrevne teoremer vanskeligheter. For eksempel er det så mange ting i matematikk oppkalt etter Euler at det å si Euler ‘blank’ kan bety et hvilket som helst antall ting.

Forkortelser irriterer meg også. Med hensyn til disse føler jeg at formålet med å henvise til et teorem er å gi kontekst. Når du refererer til et teorem ved å bruke et akronym, bruker det imidlertid feltspesifikk jargon, og alle som ikke direkte i det feltet stemmer det ut. Dette er vanlig nok blant forretningsmenn som prøver å få seg til å høres intelligent ut. Jeg ser ikke formålet blant matematikere, fordi vi alle er tydelige og intelligente.

Jeg håper at vi ved navngiving av teoremer kan gi en kontekst for hva vi snakker om. Binomialteoremet føles passende navngitt siden det er et teorem om binomiale utvidelser, eller det grunnleggende teoremet om kalkulus, aritmetikk, algebra ... Mens du ikke kan kalle alt et grunnleggende teorem, i det minste gir du deg beskjed om hvilket studieområde du henviser til.
uvikamelis9 offline
Fibonacci
Fibonacci
Innlegg: 1
Registrert: 26/08-2020 05:36

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 24 gjester