Har pugget matematikk

Det er god trening å prate matematikk. Her er det fritt fram for alle. Obs: Ikke spør om hjelp til oppgaver i dette underforumet.

Moderatorer: Vektormannen, espen180, Aleks855, Solar Plexsus, Gustav, Nebuchadnezzar, Janhaa

Svar
Middels Uopplyst
Fibonacci
Fibonacci
Innlegg: 1
Registrert: 02/06-2021 00:06

Hei! Noen andre som har stort sett pugget formler og pensum osv. i matematikk, og glemt og faktisk forstå det man gjør? Er nå ferdig med R2, og det gikk nokså bra. Fikk til mye på del 1, men mye mindre på del 2, da den delen tester mer forståelse. Når jeg peker på ting jeg har pugget i steden for å forstå gjelder det relativt grunnleggende ting i matematikken, sånn som abc formelen. Gikk opp ett lys for meg i dag at jeg har lagt for mye vekt på å lære det fort framfor forståelse, så er motivert for å gjøre en endring. Hadde vært morsomt å høre om noen kan relatere, og eventuelt deres erfaringer på hvordan det gikk etter at du sluttet å pugge, men i steden fokuserte på forståelse.
Mattebruker
Cayley
Cayley
Innlegg: 72
Registrert: 26/02-2021 21:28

Pugg betyr eigentleg at vi brukar ei ferdig oppskrift( algoritme) for å løyse eit problem. Som eit første steg er denne metoden viktig for å vinne innsikt og djupare forståing i ei matematisk problemstilling.
Emilga
Riemann
Riemann
Innlegg: 1542
Registrert: 20/12-2006 19:21
Sted: NTNU

Typisk er det slik at på lavere nivå, så handler matten mye om å anvende formler for å regne ut ting (f.eks. abc-formelen til å løse andregradslikninger), mens jo høyere nivået er, jo mer handler matten om å bevise ting. (F.eks. handler det da om å bevise/utlede abc-formelen.)

Se f.eks. utledningen her.

På samme måte er det forskjell på det å huske Pytagoras, og det å bevise at Pytagoras faktisk er riktig for rettvinklede trekanter. Eller det å huske at den deriverte av $x^2$ er $2x$ vs. å bevise dette ved bruk av definisjonen på den deriverte.
Svar