Median

Her kan du stille spørsmål vedrørende problemer og oppgaver i matematikk på høyskolenivå. Alle som har kunnskapen er velkommen med et svar. Men, ikke forvent at admin i matematikk.net er spesielt aktive her.

Median

Innlegg Ovemat » 01/11-2019 14:49

I et konfidens- eller prediksjonsintervall vil medianen (M), dvs. den mest sannsynlige verdien, være kvadratroten av produktet av nedre grense (N) og øvre grense (Ø). Da vil N og Ø være like sannsynlige. Dette får jeg imidlertid ikke til å stemme med en Gauss-kurve, der medianen ligger midt mellom to like sannsynlige verdien. Kan noen si hva jeg har misforstått?
Ovemat offline

Re: Median

Innlegg josi » 01/11-2019 16:49

En median er en egenskap ved en sannsynlighetsfordeling. Konfidensintervaller har ikke medianer. Medianen er følgelig ikke "kvadratroten av produktet av nedre grense (N) og øvre grense (Ø)" som du skriver. Medianen i en Gauss-kurve ligger heller ikke " midt mellom to like sannsynlige verdier" som du også skriver. Det er i tillegg slik at i kontinuerlige sannsynlighetsfordelingeer er det bare intervaller som tilskrives sannsynligheter.
josi offline

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 74 gjester