Fysikk 2 Oppgaver

Her kan du stille spørsmål vedrørende problemer og oppgaver i matematikk for videregående skole og oppover på høyskolenivå. Alle som føler trangen er velkommen til å svare.

Fysikk 2 Oppgaver

Innlegg oops » 11/09-2020 21:25

Hei, sitter med noen oppgaver som jeg ikke klarer og forstå. Lurer derfor på om noen av dere kunne ha hjelpet med å løse de :)


Oppgave 2;

En ishockeypuck med massen 160 g akselereres fra ro med en gjennomsnittlig kraftsum på 1,0 N i 1 s. Friksjonstallet for pucken på isen er 0,010.

a) Hvor stor bevegelsesmengde har ishockeypucken idet skyvekraften opphører?

b) Hvor stor fart mr ishockeypucken idet skyvekraften opphører?

c) Hvor langt bortover isen vil pucken gli etter at skyvekraften opphører, før den stanser?


Oppgave 4;

For å illustrere kreftene som virker i en frontkollisjon mellom en lastebil og en personbil, settes det opp en kollisjonstest hvor en lastebil og en personbil frontkolliderer. Lastebilen har massen 8500 kg, inkludert føreren, mens personbilen har massen 1700 kg, inkludert føreren. Begge bilene kjører med en fart på 36 law'h, og begge førerne har massen 80 kg. Bilene henger sammen etter kollisjonen, og støtet varer i 0,12 s.

a) Tegn en figur som viser kreftene som virker på bilene under kollisjonen.

b) Finn fanen til felleslegemet etter kollisjonen.

c) Hvor stor er kraftsummen som virker på føreren av lastebilen? d) Hvor stor er kraftsummen som virker på føreren av personbilen?

Oppgave 5;

En blå og en rød kule henger i to loddrette snorer med lengde 1,5 m. Kulene berører hverandre så vidt. Den røde kula har dobbelt så stor masse som den blå. Den blå kula blir trukket utover slik at snoren er horisontal og stram. Kula slippes og støter sammen i et elastisk støt med den røde kula, som henger i 1,5m

a) Hvor stor fart har den blå kula rett før støtet?

b) Hva er det maksimale utslaget til kulene etter støtet?

c) Målinger viser at den blå kula har massen 30 g og kun får et utslag på 150. Hvor mye energi har gått tapt i støtet dersom det kun er den blå kula som mister energi?


Takk på forhånd!!
oops offline
Fibonacci
Fibonacci
Innlegg: 2
Registrert: 23/09-2019 21:58

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 121 gjester