Fysikk 2 heldags

Her kan du stille spørsmål vedrørende problemer og oppgaver i matematikk for videregående skole og oppover på høyskolenivå. Alle som føler trangen er velkommen til å svare.

Fysikk 2 heldags

Innlegg CamillaLebora » 26/05-2020 10:54

Figuren viser en hoppbakke. Tilløpet har en helningsvinkel på 38°. Friksjonstallet mellom snø og ski er 0,9. Høyden fra startpunktet A til hoppet i punkt B er 67m. Hopperen forlater hoppet i punkt B. Der er bakken en del av en sirkel med radius 30m.
Denne oppgaven handler om en skihopper med masse 75 kg. I punkt B er farten til hopperen horisontal og har størrelse 25 m/s .
a) Når hopperen kjører ned tilløpet virker både luftmotstand og friksjonskraft. Hvor stort arbeid utfører disse kreftene på hopperen i løpet av tilløpet?
b)I starten av unnarennet ønsker vi at krumningen på bakken skal være slik at hopperen holder omtrent samme høyde over bakken hele tiden. Hva må krumningsradiusen være?
c) Luftmotstanden har samme størrelse L_0=225N i hele hoppet, men retningen endrer seg med tiden t (målt i s). Luftmotstanden L ⃗ (målt i N) kan derfor tilnærmes med:
L_x (t)=225⋅cos⁡(14t)
L_y (t)=225⋅sin⁡〖(14t)〗
Lag en parameterframstilling for farta til hopperen.
d) Hoppet varer i 3,0s. Hva er farta når hopperen lander
e) En tilskuer har forvilla seg ut på flata under hoppbakken. Hopperen klart å redusere farta til 15m/s, men kræsjer inn tilskueren, og de fortsetter videre som ett legeme. Tilskueren har masse 90kg. Hva blir farta rett etter sammenstøtet?
Her så fikk jeg at farten etter sammenstøtet ble 6.82m/s ved å bruke bevaring av bevegelsesmengde.
f)) Sammen kjører de lengde 6,0m før de stopper. Anta friksjonskrafta er konstant. Hva blir friksjonstallet nå?
Vedlegg
fysikk.png
fysikk.png (21.59 KiB) Vist 1144 ganger
CamillaLebora offline
Noether
Noether
Innlegg: 38
Registrert: 11/04-2020 16:14

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Google [Bot] og 28 gjester