Side 2 av 2

Re: g(x)=x^2e^x

InnleggSkrevet: 05/02-2015 21:41
pi-ra
Du har nok en slurvefeil et eller annet sted.

Etter å ha integrert skal du få [tex]e^{x}(x^{2}-2x+2)[/tex]. Hvis du ikke finner feilen selv kan du legge ut utregningen her.

Re: g(x)=x^2e^x

InnleggSkrevet: 05/02-2015 22:02
MBSS
pi-ra skrev:Du har nok en slurvefeil et eller annet sted.

Etter å ha integrert skal du få [tex]e^{x}(x^{2}-2x+2)[/tex]. Hvis du ikke finner feilen selv kan du legge ut utregningen her.


Ja fant feilen nå og fikk det til! Tusen takk igjen

Re: g(x)=x^2e^x

InnleggSkrevet: 20/04-2015 19:19
Kris87
Jeg har samme problemet, får (x^2-2x)e^x+c etter derivasjon og kommer fram til svaret -1e. Slik ser derivasjonen min ut:
x^2e^xdx=x^2e^x-2xe^=(x^2-2x)e^x+c Skjønner ikke hvor jeg roter det til

Re: g(x)=x^2e^x

InnleggSkrevet: 25/04-2015 20:20
integraler
Kris87 skrev:Jeg har samme problemet, får (x^2-2x)e^x+c etter derivasjon og kommer fram til svaret -1e. Slik ser derivasjonen min ut:
x^2e^xdx=x^2e^x-2xe^=(x^2-2x)e^x+c Skjønner ikke hvor jeg roter det til

Hvis jeg leser riktig så har du gjort dette:
[tex]\int x^2e^x dx=x^2e^x-2xe^x=e^x(x^2-2x)+c[/tex]
Problemmet her er at du har "hoppet over et ledd" Fordi regelen for delvis integrasjon sier jo at
[tex]\int u{}'{\cdot v}=u\cdot v-\int u\cdot v{}'[/tex]
Det ser ut som du har glemt å integrere det siste leddet.
Ser hvor du har gjort feilen nå?

Re: g(x)=x^2e^x

InnleggSkrevet: 20/05-2015 20:18
Kris87
Ja såklart, herregud vet ikke hvor hjernen min var! Takk for hjelpen :D

Re: g(x)=x^2e^x

InnleggSkrevet: 15/05-2020 17:57
maplusste
Hvordan finner man nullpunktet til g(x)=x^2e^x ?

Re: g(x)=x^2e^x

InnleggSkrevet: 15/05-2020 18:03
Janhaa
maplusste skrev:Hvordan finner man nullpunktet til g(x)=x^2e^x ?

[tex]x^2e^x=0[/tex]

[tex]x=0[/tex]
[tex]e^x>0[/tex]