genier Skriv et svar


Dette spørsmålet er en metode for identifisering og hindring av automatiserte innsendinger.
Smil
:D :) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode er
[img] er
[flash] er AV
[url] er
Smil er
Emne
   

Utvid visningen Emne: genier

Innlegg Gjest » 18/06-2005 15:56

Jeg husker da jeg gikk på barneskolen. Hvorfor skulle vi lære matematikk? Jo, for å kunne legge sammen alle varene når vi var ute og handla sånn at man visste hva det kom til å koste.

I 6. klasse var det noen som spurte samme spm. ang hvorfor vi skulle lære både brøkregning og prosentregning. Det virka jo helt bak mål. Lærerens forklaring da var at det var greit å kunne konvertere mellom brøk og prosent slik at man kunne regne om brøk til prosent om man var tryggere å regne med prosent.

Og sånn går det. Kommmer man til vgs lurer man på hva i helsike derivasjon er godt for. Hva skal vitsen med det være? Har det noe anvendelse å finne stigningstallet til en graf? Virker jo helt nytteløst. Og so on. Min oppfatning er at elever er oppgavefokuserte i forhold til problembaserte. Matematikk er et abstrakt fag som kan være vanskelig å koble til virkeligheten.

Jeg skal enda lære ganske mye mer matematikk før jeg er ferdigutdanna selv, og nå har jeg begynt å akseptere at jeg sikkert bare for bruk for det en dag, siden man ofte ser sammenhengen mellom ting etter man har lært det og ser tilbake på det og ikke mens man lærer det. Jeg tror det er veldig viktig å huske på at vi holder på med til tider ganske abstrakte begreper, og ikke alle ser koblinga til hverdagen. Matematikken kan modellere virkeligheten på mange interessante måter innenfor fysikk osv... Noen komplett modell av virkeligheten vil man aldri klare å lage, men man kan abstrahere modeller av virkeligheten over i matematikken og bruke matematiske lover og regler på dem, og få til gode resultat.

Ser man denne koblinga er man på god vei tror jeg.

Re: genier

Innlegg LGO » 12/06-2005 14:13

mira skrev:matematikk brukes i de fleste sammenhenger i dagen samfunn. likevel er det så mange som sliter med akkurat det. hvorfor er det sånn mon tro?


Jeg tror det har en sammenheng med at folk skiller mellom skolematematikk og den matematikken de moeter i hverdagen. Jeg spurte en gang en 9. klasse om hva matematikk var, og en av elevene svarte meg at tallene ikke var matematikk. Jeg spurte hvorfor, og hun svarte: For det laerte vi foer vi begynnte paa skolen...

Jeg tror veldig mange opplever matematikkfaget i skolen, som noe helt annet enn den matematikken de moeter i hverdagen, og da ser de heller ikke poenget med den... Folk kan mer matematikk enn de tror. :)

Innlegg Gjest » 10/06-2005 17:28

Det er ikkje alltid matematikken i seg sjølv folk har bruk for, oftast berre intellektet. Og den kanskje beste måten å visa intellektet på er å driva med matematikk. Difor er det jo fint å visa at ein kan litt meir matematikk enn enkel derivasjon, men for enkelte kan det jo vera best å hoppa av etter ei stund, og så gå over til andre felt, som juss, politikk eller psykologi, eller kvifor ikkje medisin? Driv sjølv på med matematikk bachelor, har ingen noverande planer om å hoppa over til nokon av dei overnemnde, men likevel...

Re: genier

Innlegg Gjest » 10/06-2005 14:01

mira skrev:matematikk brukes i de fleste sammenhenger i dagen samfunn. likevel er det så mange som sliter med akkurat det. hvorfor er det sånn mon tro?

folk som kan matematikk, regnes som genier, men de aller fleste er fornøyde å bare kunne regne ut 2+2 og kunne gangetabellen. skremmende...


Det er jo ikke alle som har bruk for avansert matematikk. Verden trenger også andre enn matte genier. advokater, politikere, psykologer osv..

genier

Innlegg mira » 10/06-2005 13:36

matematikk brukes i de fleste sammenhenger i dagen samfunn. likevel er det så mange som sliter med akkurat det. hvorfor er det sånn mon tro?

folk som kan matematikk, regnes som genier, men de aller fleste er fornøyde å bare kunne regne ut 2+2 og kunne gangetabellen. skremmende...

Topp