Eksamensoppgave trigonometri Skriv et svar


Dette spørsmålet er en metode for identifisering og hindring av automatiserte innsendinger.
Smil
:D :) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode er
[img] er
[flash] er AV
[url] er
Smil er
Emne
   

Utvid visningen Emne: Eksamensoppgave trigonometri

Re: Eksamensoppgave trigonometri

Innlegg Gjest » 17/05-2019 17:21

Det er selvfølgelig flere måter å løse en slik oppgave på. Profilet har form som et trapes. For å regne ut arealet trenger du lengden langs bunnen, høyden og lengden helst øverst. Lengden langs bunnen vet du er 20cm.

For å finne høyden og den resterende lengden funker den figuren du har tegnet helt fint. Kall supplementvinkelen til $\alpha$ for $\beta = 180^\circ - \alpha$. Høyden (=y) i trapeset blir dermed $sin \beta = y/10cm$. Den horisontale distansen (=x) fra hellingen er $cos \beta = x/10cm$

Arealet av trapeset vil være $\frac{(20+(20+2x))y}{2}$. Nå har du alle tallene så må du bare bytte inn og forenkle. Du ender opp med en likning av en variabel, $\alpha$ som du kan derivere for å finne maksimalt areal.

Eksamensoppgave trigonometri

Innlegg aferese » 17/05-2019 14:35

Hei!

Jeg skal snart ha eksamen i matematikk (forkurs) og merker at jeg sliter med trigonometrien. Kan noen hjelpe meg med å forstå denne oppgaven?
Oppgave52013.jpg
Oppgave52013.jpg (42.8 KiB) Vist 203 ganger


Jeg skjønner at det er meningen at jeg skal dele opp i to trekanter men det stopper litt opp for meg her. Noen som kan hjelpe meg å forstå hvordan jeg løser den?
Oppgave5løsn.jpg
Oppgave5løsn.jpg (38.42 KiB) Vist 203 ganger
)

Topp