Hvordan skrive et innlegg og retningslinjer Skriv et svar


Dette spørsmålet er en metode for identifisering og hindring av automatiserte innsendinger.
Smil
:D :) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode er
[img] er
[flash] er AV
[url] er
Smil er
Emne
   

Utvid visningen Emne: Hvordan skrive et innlegg og retningslinjer

Re: Hvordan skrive et innlegg og retningslinjer

Innlegg Aleks855 » 13/07-2017 17:12

Benjamin skrev:Hei. Noen som Vett hva var produkt regelen, har ikke boken tilgjengelig... .


Hvilken produktregel er det snakk om? Vi har blant annet en produktregel for multiplikasjon/algebra, og en annen en for derivasjon.

Eller kanskje et mer nærliggende spørsmål; hva er oppgaven du prøver å løse?

Re: Hvordan skrive et innlegg og retningslinjer

Innlegg Benjamin » 13/07-2017 15:00

Hei. Noen som Vett hva var produkt regelen, har ikke boken tilgjengelig... .

Re: Hvordan skrive et innlegg og retningslinjer

Innlegg Gjest » 28/05-2016 11:24

har noen tips til matte muntlig

Re: Hvordan skrive et innlegg og retningslinjer

Innlegg Vaktmester » 17/10-2015 18:49

Flott, Andreas345. Synes retningslinjene ser veldig bra ut nå. :)

Re: Hvordan skrive et innlegg og retningslinjer

Innlegg Andreas345 » 16/10-2015 16:05

Da er denne blitt sticky. Jeg har gjort en del endringer i teksten, men det er bare til å komme med innspill om det er noe jeg skulle ha formulert annerledes, kortet ned på osv.

Innlegg Andreas345 » 25/10-2012 07:42

Fikset litt nå Plutarco. Forslår du en TL;DR versjon? Kunne kanskje kortet ned det med å skrive likninger uten latex, men følte det var et viktig tema å ta opp. Lå for øvrig til at temaet til innlegget bør reflektere innholdet, ettersom innlegg av typen "hjelp meg" gjør det vanskeligere for personer som skal benytte seg av søkefunksjonen.

Innlegg Gustav » 25/10-2012 00:02

Hei, jeg valgte å la temaet være prioritert da jeg er enig i essensen i det. Likevel vil jeg kanskje foreslå å gjøre visse endringer. Kanskje prøve å forenkle og forkorte litt her og der (syns noe virker litt vel "massivt" og jeg tviler egentlig på at folk flest orker å lese gjennom alt dette før de poster et enkelt spørsmål) samt formulere enkelte setninger litt mer moderat slik at vi ikke skremmer bort folk fra å poste. Jeg syns personlig det virker litt strengt å f.eks. skrive at "Da skal du benytte deg av denne malen:" Kanskje man heller kunne skrevet "Da kan du benytte deg av denne malen: "..

For øvrig syns jeg det er et godt initiativ av Andreas345!

Innlegg wingeer » 24/10-2012 14:15

Noen burde sette sticky på denne sporenstreks. :)

Hvordan skrive et innlegg og retningslinjer

Innlegg Andreas345 » 23/10-2012 20:26

Hei og velkommen til Matematikk.net

Retningslinjer


Skikk og bruk på forum:

1. Før du poster et problem / oppgave bør du ha foretatt et søk på sidene. Mange problemer som postes finnes allerede løst på forumet.
2. Du bør prøve å løse oppgaven så langt du kan. Det er større mulighet for god hjelp dersom du har et forslag til hvordan oppgaven kan løses, om enn så galt.
3. Husk at forumet ikke er et sted der leksene blir gjort for deg. Meningen er at man skal lære av hverandre og læring krever betydelig egeninnsatts utover det å poste et innlegg. I den forbindelse blir innlegg av typen ”Hjelp jeg har eksamen i morgen”, som det er ganske mange av, meningsløse.
4. For matematikk i andre fag skal underforumet "Matematikk i andre fag" benyttes. Dvs fysikk og kjemi relaterte problemer o.l.
5. Kommersielle aktører har ikke anledning til å poste innlegg relatert til deres virksomhet. Denne type innlegg slettes uten varsel.
6. Alt som inkluder pornografi, pengespill (kommersiell interesse), eller lenker til dette, slettes uten varsel. Bruker risikerer også å slettes uten varsel. Politianmeldelse vil vurderes.
7. Støtende innlegg, og innlegg uten relevant innhold vil bli slettet uten varsel. Bruker risikerer også å bli slettet uten varsel.
8. Det forventes at man har en god tone brukerne imellom. Det betyr imidlertid ikke at irettesettelser ikke er tillatt. Det kan for eksempel være betimelig ovenfor personer som ikke forstår punktene 1 – 3.

Merk: Vedrørende punkt 2. Man trenger ikke være redd for å spørre, ingen spørsmål er for dumme.

Skrive et innlegg

For å starte et nytt innlegg i forumet, må du først velge riktig underforum.

På det valgte forumet velger du <Nytt emne>. Innlegget må ha et tema som reflekterer innholdet i innlegget. (F.eks. Inhomogen 2.ordens differensiallikning).
”Samleinnlegg” ønskes ikke. Det er bedre med tre forskjellige innlegg, enn et som omhandler tre fire forskjellige problemstillinger. Dette er for å øke søkbarheten til relevante innlegg.

For å skrive problemet / oppgaven du holder på med kan du benytte deg av denne malen:

Kode: Merk alt

[b]1. Oppgaven / problemstillingen med alle relevante data.[/b][b]2. Relevante formler:[/b][b]3. Forsøk på løsning:[/b]


Jeg presiserer at dette er en mal, om spørsmålet er formulert slik at relevante formler ikke er nødvendig så lar du punkt 2 stå blank.

Jeg har skrevet innlegget mitt, hva nå?

Gratulerer, du har nå skrevet ditt første innlegg! Det vil ikke bli fortere besvart dersom du prøver å opprette flere emner med den samme oppgaven i noen av de andre underforumene. Det vil heller ikke hjelpe å mase for å få fortere svar.

Matematikk.net er drevet av frivillige som brenner for matematikk og vi hjelper deg så fort vi har anledning.

Skrive likninger

For å kunne skrive likninger o.l. her på forumet benytter vi oss av Latex, en guide på dette kan du finne her: http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1080165

Hvis man allikevel finner det vanskelig å bruke Latex de første gangene, er det viktig at man bruker tilstrekkelig med paranteser slik at oppgaven er lett å tolke.

Andre funksjoner

Se: http://www.matematikk.net/ressurser/mat ... php?t=1057


Håper du trives på matematikk.net og lykke til med studiene.

Edit: 16.10.2015 - Gjort en del endringer.

Topp

cron